donderdag 7 mei 2015

Dierenrijk in het echt

Schoolvakanties zijn voor tweeverdieners perioden waarin de reguliere nevenfunctie van onderwijs, de opvang van hun kinderen, extra aandacht vraagt. Dankzij een steeds hogere levensverwachting van ouderen, kunnen grootouders, indien voldoende vitaal, worden ingeschakeld.
Voor ons betekent dat het zoeken naar aanbod van vertier in de regio.

De dierentuin Dierenrijk gelegen tussen Nuenen en Mierlo opende haar deuren nadat onze kinderen dierentuinbezoek achter hen hadden gelaten. 
Zonder kinderen ga je als volwassenen niet snel naar zo'n attractie, die naast het tonen van dieren, zich vooral toelegt op educatieve voorlichting en jeugdvermaak.. 
Dus voor ons was het bezoek aan Dierenrijk evenals voor Luca en Noa een noviteit.

De entreeprijzen zijn met 18,50 euro p.p. aan de hoge kant. 
Overigens waren wij waarschijnlijk de enigen die dag die de volle mep betaalden. Kortingen via de postcodeloterij-agenda of socialdeal.nl lopen op tot 45 %. Een jaarabonnement kost overigens slechts 40 euro.

Het park is wat saai aangelegd, maar mooi verzorgd. De spreiding en diversiteit is voldoende ruim. De voorlichting is prima. De gids met plattegrond à 2,50 euro is zeker aan te raden. Bij het begin - en tevens het einde van het park - kunnen kinderen zich vermaken in de openluchtspeeltuin of in de speelhal. Daar liggen ook ruimtes met educatief materiaal zoals dierskeletten en voorlichting over landschapsbeheer in Brabant.

Voor de werkende ouders maakte ik wat foto's. 
Luca en Noa hebben zich goed vermaakt.
's Avonds zoeken ze op hun I pads filmpjes die hen nog dichter bij de dieren van die dag brengen, niet in een lijfelijke en geurige aanwezigheid  maar in de virtuele wereld, die steeds meer hun leven gaat beheersen.

Wat deden we nog meer in deze twee dagen durende logeerpartij?
Ik loofde 0,10 cent uit voor elke huisjesslak. Elk jaar groeit hun populatie in de Gaspeltuin ten koste van een volwaardige bloei van diverse planten m.n. de hosta's.
Ze haalden door hun enthousiasme, ijver en aanbod met gemak het gemiddelde minimum-uurloon.
En waar ze het geld aan zouden besteden?
Aan een nieuwe I pad was het antwoord.


Terwijl  Luca met capuchon zich vergaapt aan de olifanten, posereren Riny bij en  Noa op een nepper 



Hoe dichtbij kun je komen? 


Geen opmerkingen: