woensdag 17 september 2014

Rare snijbonen

Ik heb een kwestie.
Je bent een boon als je het weet.
Van Jetta Klijnsma moeten wij ouderen onze eigen bonen doppen, omdat de zorgkosten in de bonen lopen.
Dus moestuin ik met o.a. bonen als loon.
Over bonen dus.
Ik eet ze rauw als ik honger heb en vind ze dan zoet smaken.
Voor spek en bonen doe ik soms mee met de Man Bijt Hond rubriek  ' Op wie legt U  Uw boontjes wel eens te week?'
En nu de vraag:
Wat is er met mijn bonen aan de hand?
De stamslabonen zijn dit jaar van uitzonderlijk formaat!


30 Centimeter tegenover 10 het jaar tevoren.!! Uit hetzelfde pakje!
Geldt hier hoe ouder de boon hoe langer de vrucht?
Kan hiermee na de ontdekking van de aardappel in Peru het wereldvoedseltekort verder opgelost worden door de boon uit De Gaspeltuin?

Na de ontdekking van de lange jannen was ik opgetogen de Gaspelkeuken ingerend alwaar de kokkin sneerde: "Die zien er niet uit!"
Riny vertegenwoordigt de kunstkeuken. Het bord moet er mooi uitzien. Deze jongens hangen met kop en voeten buitengaats.
Aan een gebroken boon is geen kook-eer te behalen, dat is geen kunst.

Blijft de kwestie: hoe komen ze zo groot?
Elke inzender ontvangt een boeketje Gaspelbonen.

Geen opmerkingen: